torsdag 25 december 2008

Rev. Gary Davis



Tar man sig bara förbi den hemska Pete Seeger får man världens finaste musik signerad Reverend Gary Davis. Just nu finns det ingen skiva jag hellre vill ha än Demons & Angels, särskilt på grund av inspelningen av just Oh Glory, men den kostar över 30 dollar exklusive frakt. Pengar som jag rimligtvis borde lägga på något så roligt som tandläkarräkningen istället. Bitterheten.

Rainbow Quest är ett väldigt nyttigt program. De lyckades samla in och filma mängder av fina amerikanska folkmusiker. Haken stavades förstås Pete Seeger som med självgod uppsyn, långa tråkiga utläggningar och ett irriterande självbelåtet banjokomp lägger sig i allting. Kulturgärningen vet förstås inga gränser så man får stå ut med honom ändå.

Jo, det är Donovan som skymtas i videon. Klippet är filmat under hans sämsta frisyrperiod bör kanske tilläggas.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Ja gud, han går en verkligen på nerverna den där Seeger. När han pratar med de gamla bluesgubbarna låter det alltid som om han riktar sig till dagisbarn. Jag, som oftast är lugn och sansad, får impulsen att hoppa in i programmet och skaka om honom och vråla "shut the fuck up" :/. Tycker ofta att hans gäster ser smått obekväma ut också och sitter och skruvar på sig och så (fast inte den ultimata mysfarbrorn Mississippi John Hurt som bara är sååå munter och genomsnäll).

Men ah, han är så fin, Gary Davis. Den där Demon & Angels verkar dreggelframkallande, den vill man klart gärna lägga vantarna på! Men ack ja, pengabrist. Fast jag kan nog ordna så att musikavdelningen på bibblan köper in den...har kontakter ;)

Balloonfighter sa...

Det är sjukt fint att du också har koll på sån musik och programmen.

Men jag rekommenderar annars Spotify. 99 kronor och du har tillgång till "Demons & Angels" och hur mycket annan fet blues och gospel som helst. Spotify är verkligen sjukt bra när det kommer till den genren. De har till och med Bertha Lee!