måndag 29 september 2008

Hauschka - Ferndorf

När det finns MP3:or att länka till är det svårt att komma på något att skriva. Jag har lyssnat mycket på "Ferndorf" de senaste veckorna och jag var aldrig ens särskilt förtjust i något av de tre tidigare albumen. Jag antar att det säger något. Blåsinstrumenten är väldigt välkomna. Speciellt när jag försökte krysta fram en recension av Nellys "Brass Knuckles", ett album som var både töntigt och tråkigt. Man kan lyssna på Hauschkas Freibad.

3 kommentarer:

Meme sa...

Hauschka-albumet blev bakgrundsmusik väldigt snabbt för mina öron men jag ville säga att jag lyssnade ordentligt på la serinissima och transparent things och gillade båda! Nu lyssnar jag på TV on the Radios nya. Låter tråååkigt. Känns som alla band med lite udd måste närma sig Det Stora Episka Rockalbumet för att få ordentligt genomslag hos kritiker. Nåja, jag gillade ju inte dem så mycket från början men de hade betydligt mindre här. Udd alltså. Jag får inte glömma bort att bränna Dvorak + Smetana åt dig! Påminn mig om det. Roligaste folkmelodierna.

/random-dvärgen

Balloonfighter sa...

Jag hade tänkt fråga dig om TV on the Radio. Det är få band jag känt mig mindre sugen att lyssna på de senaste åren. "Return to cookie mountain" var helt sjukt trist.

marängteorin sa...

Fantastiskt skivomslag!

"Freibad" har låtit mig förstå ett mysterium - "Simstadion" i Halmstad. Simstadion är alltså ett utomhusbad, ett Freibad, som ligger en minut från en badstrand. Men det är fint att vara där och det är populärt. Måste vara en tyskimport.